tisdag 30 september 2008

Äntligen nån som vågar

Äntligen nån som tar tag i dom här hemska vägmärkena. Vägmärken som skriker förtryck, mobbing och dessutom inte är ett dugg jämställda. Nu har vägverket äntligen tagit fram ett förslag på den kvinnliga varianten av mansgrisen Herr Gårman. Helvete vad jag tycker det är skönt att nån äntligen vågat ta tag de hemska budskapen i många av våra vägskyltar.
Som ni säkert alla redan kommit på så var gubbarna på vägverket både mansgrisar och rasister när dom tog fram våra vägmärken. För ni har väl sett budskapen? Skyltar som skriker förtryck och som jag nu har stora förväntningar på att de kommer ändras. Precis som med Herr Gårman och Fru Gårman eller vad hon nu heter.

Ett par exempel:
  • Varning för svarta föräldralösa barn. Rasistisk jävel som kom på.
  • Finns ju självklart en "vit" variant av den här också, där belönas de vita med en egen gångbana. Men se upp för dom svarta!
  • Svarta kan inte köra bil så se upp !!
  • Här kommer en svart snubbe på en häst. Se upp!!
  • Här kommer en vit snubbe på en häst. Det är lugnt för han har fått ett eget spår.
  • Nästa ska vi inte ens prata om.. att vägverket gjorde kopplingen mellan vägarbete och slavar är bara lågt.. fy fan!
  • Sist men inte "minst".. en svart "vinballe". Varför man ens gör ett sånt vägmärke fattar jag inte. Förmodligen nåt dom kom på på firmafesten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

haha ;) sarkasm är en fin humor, håller med totalt, vem bryr sig om skyltar egentligen, tror inte jag inte ens lagt märke till vad dom visar, utan bara uppfattat vad det stårför, skulle nog inte spelat någon roll om en zebra skulle gå över gångbanan, man kan ju pressa in allt i skylten så alla vet att allt får går över där :P

Anonym sa...

Haha, skitbra.